Herdins Oljebets

Skriv ut
Herdins Oljebeis
Produktfakta
Gör så här
Tänk på att
Se etikett
Närmaste butik
Färgkarta

Produktfakta

Oljebasert beisløsning for store og små overflater med nytt eller renslipt tre.

Egenskaper
Herdins Oljebeis fremhever treets struktur og gir treflaten en jevn beistone uten overlapping, samtidig som den gir overflaten en grunnbeskyttelse. Oljebeisens kontrollerte inntrengning i underlaget og den lange oppetiden gjør at den passer like godt på store som små overflater.

Samtlige farger kan blandes med hverandre, samt med Herdins Voksolje. Hvit oljebeis kan gulne som følge av påvirkning fra underlaget og oljekomponentenes fargeforandring.

Artikkelnummer

055 + fargenummer

Innhold

Pigmenterte oljer og alifatisk white-spirit.

Forpakning
Metallboks, 275 ml.

Forbruk/dosering
En boks à 275 ml er nok til ca. 10–15 m² på sugende underlag.

Tørketid
8–10 timer ved romtemperatur.

Rengjøring av verktøy
Stryk av pensler og andre redskaper så grundig som mulig. Rengjør deretter verktøyet i penselvask eller white-spirit.

Håndtering og lagring
Åpnet boks lukkes godt igjen. Inneholder tørkende oljer. Fare for selvantennelse av kontaminerte filler, tvist, stålull, osv. Bruk filler, tvist, stålull, m.m. legges i vann eller brennes opp.

Avfallshåndtering
Tomme bokser leveres til den lokale miljøstasjonen for gjenvinning. Flytende oljebeisrester og vaskevæske er brannfarlig avfall og skal ikke tømmes ut i avløpet, men leveres til miljøstasjonen.

Annet
Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer uten forvarsel.     

Slik gjør du

Forbehandling
Et bra resultat krever at overflaten er godt slipt og ren for smuss og defekter. Nytt tre slipes i fiberretningen med 120–150-korns  slipepapir eller lignende, som gir et godt underlag for oljebeisen Lakkerte overflater skal slipes trerene. Tidligere oljede overflater slipes lett. Ved bruk av malingsfjerner (stripper) må overflaten rengjøres nøye, slik at alle rester etter middelet blir borte. Bruk en såpeløsning eller et alkalisk rengjøringsmiddel, og skyll grundig med vann. La det tørke, og slip bort eventuell fiberreisning. Iblant må hull i treet sparkles igjen. Bruk Herdins Tresparkel som finnes i de vanligste trefargene og som tørker raskt. Når du beiser, kan sparkelen få en noe annen farge enn resten av overflaten. Vær derfor spesielt nøye med å fjerne sparkel som har kommet utenfor reparasjonen.

Påføring
Rør om oljebeisen grundig. Påfør oljebeisen med en klut eller en flat pensel. Tørk bort det overskytende i treets fiberretning. La tørke i 8–10 timer ved romtemperatur. Ønskes det en mørkere beistone kan du, etter at overflaten har tørket, påføre et nytt strøk. Mattslip først overflaten lett med fint slipepapir eller stålull 000, og fjern slipestøvet. Deretter kan neste strøk påføres. Treet bør ligge plant når du arbeider. Hvis du må arbeide på loddrette flater, skal du arbeide nedenfra og oppover. Det kan være lurt å beise et  vegg- eller takpanel før det monteres. Tenk på at treet "beveger seg" også etter montering. Beis derfor alltid også not/fjær og kanten.

Etterbehandling
Etterbehandling utføres ved bruk av forskjellige metoder. På overflater som utsettes for lite slitasje, holder det med en etterpolering. La oljebeisen herde i 12 timer, og etterpoler med f.eks. stålull 0000. På overflater som blir utsatt for normal slitasje, la oljebeisen herde i 8-10 timer, og behandle deretter med Herdins Voksolje. På overflater som utsettes for normal til hard slitasje, la oljebeisen herde i 24 timer, og behandle deretter med Herdins Hardvoksolje.

Vedlikehold
Overflater behandlet med oljebeis og voksolje krever vedlikehold. Når overflaten føles tørr og ru, behandles den med Herdins Voksolje eller Hardvoksolje.

Tenk på

Inneholder tørkende oljer. Fare for selvantennelse av brukte kluter, tvist osv. Brukte kluter, tvist mm. legges i vann eller brennes opp.

Fargene på skjermen kan avvike fra virkeligheten, å sammenligne med en fargeprøve i butikken.

Beiset på furu:

 • 900 Antikkhvit

 • 905 Syrebeis

 • 922 Teak

 • 911 Mellombrun

 • 908 Kirsebær

 • 913vMahognibrun

 • 902 Mahogni

 • 925 Mørk Eik

 • 907 Brun

 • 904 Jernvitrol

 • 917 Tjære

Relaterade sidor

Lackbets Herdins
Herdins ekte beis Herdins Ekte beis
Lakkbeis Aqua Herdins Lakkbeis
bok.jpg VARE KATALOG
Her finner du et utvalg av våre brosjyrer.Dela Twittra Maila Skriv ut
Share to Facebook Share to Twitter mail print